Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در دو ماه پایانی سال تمام حقوق بگیران از جمله کارگران،کارمندان، معلمان، بازنشستگان لشگری و کشور و مستمری بگیران منتظر دریافت عیدی و سنوات پایان سال خود هستند.

عیدی کارمندان دولت امسال با تصمیم سازمان برنامه و بودجه مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تعیین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس مصوبه سازمان برنامه و بودجه پرداخت هر گونه وجه دیگری به عنوان پاداش آخر سال (عیدی) یا عناوین مشابه، به کارمندان دولت ممنوع است.

همچنین پرداخت پاداش آخر سال (عیدی) به کارکنان خرید خدمت، قراردادی و موقت به نسبت خدمات تمام‌وقت آنان در سال ۱۳۹۸ است و در هر حال میزان عیدی این افراد نباید کمتر از ۵۰ درصد رقم یک میلیون و دویست هزار تومان باشد.

در مورد کارکنان ساعتی که حقوق ماهانه ثابت نداشته و دستمزد آن‌ها در ماه متغیر است، برای محاسبه عیدی و پاداش، میانگین حقوق سه ماه آخر خدمت آنان مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت.

لازم به ذکر است خدمت نیمه‌وقت بانوان نیز تمام‌وقت محسوب می‌شود. عیدی کارمندان دولت با حقوق بهمن ماه آن‌ها پرداخت شد. عیدی مستمری بگیران و بازنشستگان نیز برابر عیدی کارمندان دولت با حقوق بهمن ماه آن‌ها به حسابشان وازیر شد.

میزان عیدی کارگران چقدر است؟

محاسبه عیدی کارگران با دیگر حقوق بگیران متفاوت است.

مزد و مزایای کارگرانی که به صورت نیمه وقت و یا کمتر از ساعات قانونی تعیین شده به کار اشتغال دارند به نسبت ساعات کار انجام شده محاسبه و پرداخت می‌شود، عیدی و پاداش نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست.

میزان دریافت عیدی کارگران که حقوق پایه آنها به واسطه سابقه کار بیشتر «بیش از حداقل دستمزد» است نیز، باید معادل دو برابر حقوق پایه درج شده در فیش حقوقی باشد البته قانون کار برای پرداخت عیدی، سقف در نظر گرفته است و میزان عیدی نباید از سه برابر حداقل دستمزد مصوب بیشتر شود.

میزان عیدی پرداختی براساس حداقل دستمزد سنجیده می شود.

بیشتر بخوانید:حقوق سال آینده در هاله‌ای از ابهام / آیا حقوق بگیران از پس حداقل‌های معیشتی بر می‌آیند؟

مبلغ پرداختی بابت عیدی و پاداش به کارگران کارگاه‌های فصلی مشمول قانون کار و همچنین کارگران سایر کارگاه‌های مشمول که کمتر از یک سال در کارگاه کار کردند، باید بر اساس ۶۰ روز و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه شود.

حقوق کارگران در سال ۹۸ را یک میلیون و ۵۱۶ هزار و ۸۸۲ تومان تعیین شد، بنابراین عیدی کارگران حداقلی بگیر باید ۳ میلیون و ۳۴ هزار تومان باشد.

کارگران براساس میزان ماه کارگر خود عیدی دریافت می‌کنند بنابراین کارگرانی که یک ماه کار کرده باشند ۲،۵۲۸،۱۳۷ ریال عیدی دریافت می‌کنند.

کارگران با دو ماه کار کرد، ۵،۰۵۶،۲۷۲ ریال با سه ماه کارکرد، ۷،۵۸۴،۴۱۱  ریال و با چهار ماه کارکرد ۱،۰۱۱۲،۵۴۸ ریال عیدی دریافت می‌کنند.

عیدی کارگران با پنج ماه کارکرد برابر با  ۱۲،۶۴۰،۶۸۵  ریال و با شش ماه کارکرد ۱۵،۱۶۸،۸۲۲ ریال است.

عیدی واریزی به حساب کارگران با هفت ماه کارکرد،  ۱۷،۶۹۶،۹۵۹ ریال، با هشت ماه کارکرد ۲۰،۲۲۵،۰۹۶ ریال با نه ماه کارکرد۲۲،۷۵۳،۲۳۳ ریال با ده ماه کارکرد۲۵،۲۸۱،۳۷۰ ریال با یازده ماه کارکرد ۲۷،۸۰۹،۵۰۷ ریال و یا یک سال کارکرد ۳۰،۳۳۷،۶۴۴ ریال است.

پایه سنواتی یا مزد پایه مبلغی است که پس از یک سال سابقه کار و از ابتدای سال دوم کار به مزد روزانه کارگر اضافه می‌شود. مثلا در سال ۹۸ مزد پایه یا همان پایه سنوات روزانه مبلغ ۲۳۳۳۳ ریال بود. برای سال سوم به بعد نیز پایه سنوات هر سال بروی پایه سنوات سال قبل همراه با افزایش آن جمع می‌شود.

سنوات یا همان پایان کار است که در پایان کار و اتمام رابطه کاری به ازای هر سال سابقه معادل یک ماه آخرین حقوق پرداخت می‌شود.

برای محاسبه سنوات علاوه بر مزد یا حقوق، عوامل دیگری، چون کمک عائله مندی، هزینه‌های مسکن، خواربار، ایاب و ذهاب، مزایای غیر نقدی و نظایر آن‌ها نیز باید منظور شوند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حقوق سال 99 عیدی کارگران عیدی کارمندان کارمندان دولت عیدی کارگران حقوق بگیران پایه سنوات ماه کارکرد میزان عیدی ماه کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۲۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد ، رسول چراغ سحر در نشست هم اندیشی سازمان‌ها و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی با معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گفت: بسیاری از کارگران شاغل در بخش‌های خصوصی و دولتی از میزان دستمزد اعلام شده خود در لیست‌های بیمه‌ای ارسال شده به تامین اجتماعی آگاهی ندارند و ثبت دستمزد واقعی برای استفاده از مزایایی مانند بازنشستگی و سایر خدمات حق آنها است.  چراغ سحر  افزود: درج دستمزد‌های غیرواقعی و معمولاً به میزان حداقل حقوق در لیست‌های حق بیمه، یکی از مشکلات بیمه شدگان و عوامل ایجاد نارضایتی آنان در زمان بازنشستگی و یا بهره مندی از سایر مزایای بیمه‌ای است.  وی افزود: مبلغ دستمزد مشمول حق بیمه که در لیست‌های ارسالی توسط کارفرمایان درج می‌شود، ملاک محاسبه حقوق بازنشستگی است و لذا بیمه شدگان و کارگران باید در سال‌های اشتغال به صورت مستمر از ثبت کارکرد ماهانه و میزان دستمزد خود آگاهی و اطمینان حاصل کنند.  وی گفت: برخی از کارفرمایان به دنبال پرداخت حق بیمه کمتر هستند و در موارد زیادی بیمه شدگان و کارگران نیز از پیامد‌های اعلام دستمزد غیرواقعی خود آگاهی ندارند، اما هنگامی که برای استفاده از مزایایی، چون غرامت دستمزد ایام بیماری، مقرری بیمه بیکاری و کمک هزینه دوران بارداری مراجعه می‌کنند و یا زمانی که موعد بازنشستگی آنان فرا می‌رسد، با مبلغ پایین حقوق و مزایای دریافتی مواجه می‌شوند که این امر ناشی از میزان دستمزد اعلام شده در دوران کارکرد توسط کارفرما بوده است و سازمان تامین اجتماعی دخالتی در کاهش یا افزایش آن ندارد.  مدیرکل تامین اجتمتعی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: مبنای محاسباتی این سازمان، به طور مشخص، میزان دستمزد درج شده در لیست‌های حق بیمه دریافتی از کارفرماست و میزان حقوق و دستمزدی که بیمه شده از محل کار خود دریافت می‌کند، به هیچ وجه ملاک محاسبه نخواهد بود.  چراغ سحر گفتت: کارگران از روز نخست اشتغال به کار، مشمول ماده ۱۴۸ قانون کار بوده و کارفرمایان مکلف به ارسال حق بیمه و دستمزد واقعی آنان به سازمان تامین اجتماعی هستند.  وی نارضایتی بخش زیادی از بیمه شدگان در زمان بازنشستگی و یا استفاده از تعهدات کوتاه مدت سازمان را ناشی از درج نشدن دستمزد و مزایای واقعی آنان در دوران اشتغال دانست و اظهار داشت: این موضوع منجر به افزایش تعداد شکایت‌ها از سوی کارگران به ادارات کار و هم چنین افزایش شمار بازنشستگان با دریافت حداقل حقوق خواهد شد.    وی افزود: بیمه شدگان می‌توانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir در بخش بیمه شدگان و منوی سابقه از عنوان شغلی و میزان دستمزد اعلامی خود اطلاع پیدا کنند.

دیگر خبرها

  • فیش حقوقی جدید بازنشستگان صادر شد
  • سرانه ماهانه دریافتی ایتام و فرزندان محسنین به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • دریافتی ماهانه ایتام زنجانی به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • اختصاص اولین حقوق به آزادی زندانیان غیر عمد
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • شهرداری بر پرداخت به موقع حقوق کارگران نظارت کند
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند